witblokje

zr montage menubalk v2

zr montage luifel v1

Markiezen

Al jaren vormen de markiezen van Wichhart Zonweringen een unieke combinatie van romantiek en functionaliteit. Door hun bijzondere vorm zorgen markiezen voor een bijzondere verfraaiing van ieder gebouw. Wij werken hiervoor samen met Smits.

Hieronder treft u algemene informatie over markiezen aan. We gaan kort in op het materiaal, de bediening en de doekkeuze. Hierbij zijn enkele foto's te zien. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen. 

 markiezen  

 

De markies
De traditionele markies wordt uitgevoerd in cederhout of merantihout. Hiernaast levert Wichhart Zonweringen ook markiesframes in aluminium. De markies van aluminium heeft dezelfde uitstraling als een houten markies, maar is onderhoudsvriendelijker en is minder gevoelig voor weersinvloeden. Doordat de zijkanten van een markies dicht zijn, zult u met markiezen geen hinder hebben van zij-inval van zonlicht.


Afwerking houten markies
De houten markies wordt afgelakt in wit (Ral 9010), of crèmewit (Ral 9001). Tegen meerprijs is iedere Ral-kleur naar keuze mogelijk.

Afwerking aluminium markies
De kap en zijschotten van de aluminium markies zijn ondermeer verkrijgbaar in zilverkleur. Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van het aluminium behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden.


 

 

Markies

 

Bediening
Een markies is geschikt voor een elektrische bediening met een schakelaar aan de muur. Daarnaast zijn er ook draadloze mogelijkheden
zoals een Somfy handzender. Deze afstandsbediening is te zien op de afbeelding hiernaast. Met een dergelijke besturing kunt u de
markiezen aansluiten op de TaHoma Box. Tot slot is er optioneel ook altijd de mogelijkheid om de markies met de hand te bedienen.

 

 Markies3

 

Doekkeuze
De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uitgebreide keuze uit ca. 100 doekkleuren. Dit zonweringdoek heeft een bijzondere kleurechtheid doordat de acrylvezels in de massa gekleurd zijn en voorzien van een duurzame coating die het doek waterafstotend en schimmelwerend maken. Daarbij houdt het tenminste 90% van de UV-straling tegen waardoor meubels en vloerbedekking optimaal worden beschermd tegen verkleuring. 
Markies2